середу, 13 січня 2016 р.

Найкращі аніме 2015 року

Настав 2016, а це означає що настав час підвести підсумки і згадати все що було цікавого в минулому році, а цікавого було багато. Ми відібрали для вас 36 аніме, котрі на нашу думку варті уваги:


Aldnoah.Zero 2nd Season (Екшн, Меха, Фантастика, Космічний) MAL
Другий сезон боротьби "непереможного" Інахо Кайзуки нарешті ставить крапку на цій історії, і заставляє питати - що це було? Всім хто скучив за боротьбою гігантських роботів з приємною графікою рекомендуємо, всім іншим - дивіться на свій роздум.



Arslan Senki (Екшн, Пригоди, Драма, Фентезі, Історичне, Надздібності) MAL
Масштабний рімейк "Героїчної Легенди Арслана" 1991 року отримав не тільки нову графіку, а й новий сюжет, і попри велику кількість не найкращого 3D та специфічний стиль персонажів розповідає одну з найкращих історій за той рік, а побачити продовження боротьби за володарювання Персією можна буде вже цього року.



DanMachi або Dungeon ni Deai wo Motomeru noha Machigatteiru darouka (Екшн, Пригоди, Комедія, Фентезі, Романтика) MAL
Хоча подібний сеттинг (фентезі різновиду MMO RPG) вже приївся аніме радує свіжістю та живими персонажами, а приємний малюнок та необтяжливий сюжет доповнюють вишню на торті. Фанатам "серйозних" творів можна проходити повз.



Denpa Kyoushi (Комедія, Романтика, Школа, Щонен) MAL
Ще одна типова для аніме річ подана в якісному соусі. Якщо вам цікаво що турбує не зовсім типових японських школярів та вас не лякає застаріла мальовка рекомендуємо спробувати (попри певну кількість штампів автори заклали в цю річ багато цікавих ідей).



Gangsta. (Екшн, Драма, Щонен) MAL
Що може бути краще аніме про мафію? Звісно ж аніме про мафію з надздібностями! Хоча серіал не зміг втримати звичного рівню екшену відносно цікавий сюжет та герої дають змогу згадувати про нього тільки приємне.



Charlotte (Драма, Школа, Надздібності) MAL
Надздібності як завжди не дають спокою японському авторові, і не дарма, бо як казав дядько Людини Павука "З великою силою приходить велика відповідальність". Попри певні підозри твір залишає після себе тихе і приємне відчуття.



Death Parade (Ігра, Містика, Психологічний) MAL
Ідейне продовження Death Billiards нарешті отримало продовження у вигляді серіалу, але на цей раз це не просто маленька історія про стильне чистилище, а досить розкрита історія існування його мешканців.



Durarara!!x2 Shou MAL та Durarara!!x2 Ten (Екшн, Містика, Надприродний) MAL
Довгоочікуване продовження "міського фентезі" на цей раз виходить трьома окремими сезонами по 12 серій, і попри невелике падіння в якості графіки продовжує радувати бурхливим життям одного з центральних району Токіо - Ікебукоро.



Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri (Екшн, Пригоди, Фентезі, Військове) MAL
Зазвичай змішанний сетинг є ознакою посередності, але у японських творців це виходить як не можна краще: представники обох світів поводяться природньо, сюжет не дає відірватися, а харизматичні персонажі змушують шкодувати що серій всього 12, але чекати доведеться не довго - новий сезон з'явиться вже наступного року.



Gintama° (Екшн, Комедія, Історичний, Пародія, Самураї, Фантастика, Щонен) MAL
Гінтама нарешті повертається з новими серіями, новими жартами і новими історіями! Усі хто чекав повернення цього пародійного шоу не будуть розчаровані, а всі хто не встиг ознайомитись з альтернативною історією Едо мають нагоду побачити цей маленький шедевр на власні очі, адже сюжет тут завжди тільки ширма для хаотичної, але веселої нісенітниці. Увага! Серіал знаходиться у стані онгоїнгу!



Haikyuu!! Second Season (Комедія, Драма, Школа, Щонен, Спорт) MAL
Продовження одного з найкращих спортивних аніме всіх часів як завжди радує якісною анімацією, цікавим сюжетом та чудовими гумористичними сценами, а наполегливість героїв бадьорить на рівні з чашкою кави! Усіх хто встиг забути про волейбол і безжурну команду Карасуно теж не забули - в серіалі з'являється новий персонаж, котрий не тільки нагадує все що могло бути забуто або пропущено, а й додає додаткову родзинку в солодкий пиріжок, котрим безсумнівно є цей твір. Увага! Серіал знаходиться у стані онгоїнгу!



Hibike! Euphonium (Драма, Музика, Школа) MAL
Фанати слайсів, будь ласка проходьте повз, на цей раз все серйозно! Відома своїми слайсами студія KyoAni на цей раз вирішила порадувати глядачів суворим буттям класичного шкільного оркестру, з його надіями і сподіваннями, сльозами і сміхом, а також щоденними труднощами великих музичних колективів та їх учасників.



Himouto! Umaru-chan (Комедія, Слайс, Школа) MaL
Крапля реалізму в очі фанатів маленьких сестричок та досить непогана слайсокомедія, фанатам чібіків рекомендовано до перегляду, всім іншим - дивитися на власний розсуд.



Junketsu no Maria (Фентезі, Історичне, Щонен) MAL
Протистояння відьом та церкви це цікава тема, а коли про неї розповідають люди з іншої культури - вдвічі цікавіша. Попри важкість порушених питань це досить тепла та мила історія.



Kangoku Gakuen Prison School (Комедія, Еччі, Романтика, Школа, Щонен) MAL
Шкільна пора займає особливе місце в серцях багатьох людей, і збоченці не є винятком, але на цей раз парадом керує авторитарна рада колишньої школи для дівчаток. Попри явний упор на певну аудиторію та простий, але дуже якісний гумор, цей тайтл має цікавих персонажів та сюжет, а тому щиро рекомендується до уваги.



Kantai Collection: KanColle (Екшн, Військове, Школа, Слайс, Фантастика)  MAL
Японська культура завжди славилася оригінальним мисленням, а тому і на цей раз ви не будете розчаровані, бо на думку автора кораблі другої світової настільки милі що заслуговують на власного маскота в вигляді привабливих дівчат. Концепія твору досить схожа на Girls und Panzer, але на цей раз ми будемо боротися проти демонічного флоту невідомого походження. Сам серіал створений за мотивами суперпопулярної в Японії гри з чудовим дизайном та озвученням персонажів.



Kekkai Sensen (Екшн, Фентезі, Щонен, Суперсили, Надприродний) MAL
Шикарний за картинкою та цікавий за змістом, цей твір дарує багато приємних моментів і повністю виправдовує вакханалію жанрів, але це не той твір де сюжет має багато сенсу, тут панують сильні емоції та високі і не дуже мотиви, тому не намагайтеся вникнути в сутність того, що відбувається, а просто насолоджуйтесь виставою.



Komori-san wa Kotowarenai! (Комедія, Слайс) MAL
Коморі-сан не може відмовити, а тому і вам не варто відмовляти собі в перегляді цього досить маленького за загальним метражем серіалу, заряд бадьорості і позитиву забезпечений!



Kuroko no Basket 3rd Season (Комедія, Школа, Щонен, Спорт) MAL
Ще одне продовження відомого спортивного щонену котрий важко не рекомендувати. Третій сезон баскетбольних пригод Куроко зберіг мальовку другого сезону і додав в епічності, а тому гайда дивитися!



Monster Musume no Iru Nichijou (Комедія, Еччі, Фентезі, Гарем, Романтика, Щонен) MAL
МонМусу (саме так автори скоротили назву свого твору) це саме те, що ви подумали - гаремник з монстрами-дівчатами, тому якщо вас цікавить подібна тематика або ви ладні побачитись щось незвичне та інтригуюче ласкаво просимо! На щастя автори не стали нав'язувати драматичний сюжет і дали повною мірою насолодитися повсякденним життям з монстрами дівчатками та дізнатися багато чого цікавого про їх життя та проблеми з навколишнім світом.



Nagato Yuki-chan no Shoushitsu (Комедія, Романтика, Школа, Щонен, Слайс) MAL
Нова історія зі всесвіту "меланхолії Харухі" була важко сприйнята фанатами серії, але попри підвищення градусу слайсу на початку залишила приємне враження у тих хто зміг додивитися до кінця. Якщо ви погано уявляєте "меланхолію" без Харухі можете просто подивитися окремі моменти з Харухі (приблизно середина) або просто проігнорувати цю побічну історію.



Non Non Biyori Repeat (Комедія, Школа, Щонен, Слайс) MAL
Всім хто бачив попередній сезон цього кавайного-прикавайного сільського слайсу знають чого чекати - дещо ностальгічних, але теплих та спокійних історій про групу школярок та дорослих що їх оточують. Якщо ви не бачили перший сезон не хвилюйтеся - він напряму не пов'язаний з першим сезоном і тільки додає деталей, а тому їх можна дивитися у будь якій послідовності.



Noragami Aragoto (Екшн, Пригоди, Щонен, Надприродний) MAL
Не минуло і року як студія Bones продовжує радувати нас історією про духів, і мушу зазначити - цього року вона стала ще краще, змушуючи глядача пустити скупу сльозу і задуматися про прості, але важливі речі.



One Punch Man (Екшн, Комедія, Пародія, Фантастика, Щонен, Надздібності, Надприродний)  MAL
Історія героя котрий перемагає своїх ворогів з одного удару зробила справжній фурор в інтернеті та поза його межами, і не дарма - простий та передбачуваний сюжет повністю компенсується епічністю та красою дії, а харизматичність і опрацювання персонажів дає насолоджуватись цим твором повною мірою.



Ore Monogatari!! (Комедія, Романтика, Щонен) MAL
Мила історія про любовні пригоди хлопця з великою статурою легко знайдуть місце в серці будь якого глядача і нагадають про багато важливих речей, котрі багато хто забуває.



Overlord (Екшн, Пригоди, Фентезі, Надприродний) MAL
Історією про гравців онлайн ігр, котрі не можуть повернутися в реальний світ, вже давно нікого не здивуєш, тому цього разу ви не просто звичайний гравець, а голова гільдії з замком, багатьма підданими та унікальними скарбами. З переваг можна відзначити харизматичних персонажів та приємну манеру оповіді, з недоліків - трохи затягнутий сюжет.




Owarimonogatari (Комедія, Містика, Надприродний) MAL
Продовження суперпопулярних "моногатарі" повністю виправдало сподівання фанатів і в першу ж неділю розійшлося 20 тисячами blu-ray копій! І не дарма, адже новий сезон відповідає на багато запитань, які накопичилися у фанатів серії, і продовжує тримати інтригу, у той час Shaft, як завжди, радує своїм фірмовим підходом до анімації.



Shokugeki no Souma (Еччі, Школа, Щонен) MAL
Їжа займає чільне місце в японській культурі, а тому і аніме про їжу завжди виходить першокласним. І хай вас не лякає незвичний фансервіс у вигляді стогнучих їдців - цей прийом спеціально використовується щоб хоч частково передати їх відчуття.



Rokka no Yuusha (Екшн, Пригоди, Фентезі, Магія, Містика) MAL
Команда героїв зібрана з метою з метою перемогти велике зло це досить нудне кліше, тому автори додали важливу деталь - герої не знайомі один з одним. Інтрига робить речі цікавішими, а якщо додати незвичну графіку - виходить щось, що варто спробувати.



Saenai Heroine no Sodatekata (Комедія, Еччі, Гарем, Романтика, Школа) MAL
Розробляти ігри це круто та весело, а робити це з красивими харизматичними дівчатами це вдвічі краще! Та не думайте що все так просто, мистецтво потребує наполегливості. Якщо ви не боїтеся гаремів та зацікавлені в реаліях митців ласкаво просимо.



Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru (Містика) MAL
Цікава остеологія та історія її зразків, а також трохи філософії - це аніме чудово підійде тим хто скучив за містичними, та не дуже, історіями.



Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai (Комедія, Еччі, Школа) MAL
Питання суспільної моралі та її вплив на людей, а також затята боротьба за свободу з порнографічним підтекстом - дивитися чи ні вирішувати вам.



Sore ga Seiyuu! (Комедія, Слайс) MAL
Майже все що ви хотіли знати про непросте життя сейю (японських авторів озвучення) та їх роботу, а також про специфіку роботи японських студій у форматі серіалу.



Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (Містика, Психологічний) MAL
Знайомі багатьом розмови з інтелектуальним підтекстом, а також харизматичні персонажі і трохи психології та елементів трилера роблять це аніме непоганою можливістю приємно провести трохи часу.



Young Black Jack (Драма, Історичний, Щонен) MAL
Передісторія відомого в Японії "доктора Хауса" проходить у декораціях важливих не тільки для Японії, а й для світу подіях, та зачіпає багато моральних та взагалі етичних питань. Якщо ви не боїтеся дещо застарілої графіки це аніме не залишить вас байдужим.


На цьому список аніме, котрі потрапили до нашої уваги в 2015 році, закінчується, але незабаром ми зможемо порадувати вас багато чим цікавим, тому залишайтеся з нами на зв'язку у твіттері, вся інформація стосовно нових статей та іншої діяльності нашої спільноти буде оголошуватися там. До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар