пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Маловідомі перлини японської анімації

У кожного анімезалежного рано чи пізно настає момент, коли все всі відомі тайтли вже переглянуті, і знайти щось варте уваги стає все складніше. Щоб трохи відтягнути цей момент kHaniken пропонує вашій увазі 10 серіалів, котрі знайшли свого глядача, але не стали загальновідомими.


Bamboo Blade MAL - черговий тайтл, котрий доводить любов японців до найбільш незвичних видів спорту, таких як кендо - фехтування на бамбукових мечах в важких задушливих обладунках. Тут ви побачите буденне життя клубу та його учасників, дізнаєтесь про цей вид спорту та побачите багато дотепних та зворушливих історій.




Boys be... MAL - якщо вас цікавить буденна романтика, що візьме на себе задачу розповісти про складності кохання, то це саме те що вам потрібно.




Hen Zemi MAL - існує багато аніме, присвячених різним темам, і попри високу популярність в Японії та поза її межами, збоченням в не порнографічних аніме приділяють не багато уваги. Саме цю ситуацію трохи вирівнює "Семінар анормальної психології", намагаючись підійти до цієї теми більш близько тай серйозно, при цьому не скочуючись в типову еротику.




Heroic Age MAL - справжній подарунок фанатам таких жанрів як меха та космічна фантастика. Приємні персонажі, долі рас та галактик, космічні баталії та простий хлопець з далекої планети чекають на вас.




Moshidora MAL - якщо ви вже не пеший рік дивитесь аніме, то скоріше за все ви вже стикалися з таким жанром як спортивні аніме, котрі зазвичай розповідають про шкільні команди з різних видів спорту. Але далеко не всі вони приділяють увагу важливій для кожної команди людині, а саме менеджеру. Озброївшись книгою блискучого знавця менеджменту Пітера Друкера ми разом з новим менеджером баскетбольної команди Мінамі дізнаємось хто ж такі менеджери, і нащо вони насправді потрібні.




Moyashimon MAL & MAL - безкінечна кількість бактерій борознить простори планети Земля, і ніхто з людей не помічає їх таємничого впливу.. Окрім Тадаясу, першокурсника Агрокультурного Університету. Разом з ним ви дізнаєтесь про всі ці жахливі бактерії, якими так люблять лякати по телебаченню, насолодитеся студентським життям звичайного японського університету, і раптово усвідомите, що сільське господарство це цікаво.




Servant x Service MAL - всі, хто стикаються з державними установами знають - все буде, довго, складно та жахливо. Але чи все так і має бути? Чи всі країни змушені бовтатися в пеклі бюрократії та некваліфікованості??

Зовсім ні! Разом з Люсі, дівчиною, що взялася помститися одному з держслужбовців, ми познайомимось з буднями японської міської адміністрації, дізнаємося про їх роботу, та про те, якою людиною мають бути справжні держслужбовці.





Speed Grapher MAL - цікава та трохи сумна історія про військового фотографа, що вирішив зірвати маску з потаємного суспільства, та таємниці, що ховаються за його межами.





Tonari no Seki-kun MAL - як відомо, уроки це не тільки довгі години навчання, де вчителя закачують знання в нічого не підозрюючих школярів, а й ціла культура "непомітних" розваг, покликаних зберегти здоровий глузд від недосконалості сучасних форм навчання, і небагато хто зможе перевершити в цьому талановитого школяра Секі-куна, що сидіть поряд. Не вірите? Дивіться самі!




Wakako-zake MAL - "О боже! Мінісеріал! Тільки не це!" скажете ви, але на цей раз я мушу зупинити вашу паніку. Так це мінісеріал. Довжина серії всього 2 хвилини, загальний хронометраж близько півгодини.

Але чи погано це? Чи можна відмовляти творам тільки за те, що вони короткі? Багато блискучих та нині популярних аніме починали як йонкоми, що отримували короткі анімаційні історії як бонус, а багато чудових творів так і не знайшли екранізацій через складнощі, пов'язані з виробництвом багатогодинних шоу, тому не будьте такі суворі до маленьких речей. А тепер до самого тайтлу.

Тема алкоголю розбурхує серця багатьох людей, популісти вважають що його треба заборонити, невгамовні студенти не бачать в ньому міри, але що насправді важливо в алкоголі? Правильно, культура споживання. Як його пити, скільки, в якому вигляді, з чим, коли, де? Саме це відрізняє алкоголіка від людини, що отримує користь від алкоголю, і саме про це розповідає ця маленька перлина. Єдиною рекомендацію до перегляду буде одне - не дивіться голодними, бо коли японці починають розповідати про їжу це надовго :3

1 коментар: