вівторок, 11 квітня 2017 р.

Аніме для хлопців та не тільки

Сьогодні ми розглянемо 3 аніме-серіали жанру (або вікової категорії): Parasyte, Ajin та досить відомий Tokyo Ghoul. Всіх їх об'єднує якість сюжету та промальованість персонажей.

Але почнемо з початку.


Сюжет Parasyte будується на основі звичайного японського школяра, котрий стає одною з багатьох жертв інопланетного вторгнення, але завдяки швидкості реакції не здає свій мозок окупантам-паразитам. Оскільки паразит не може захопити його тіло в цілому, вони утворюють взаємовигідний симбіоз, після чого починаються пригоди.

Що ж цікавого в таких звичайних для фантастики подіях? Найцікавіше починається зі смерті матері головного героя (далі: ГГ). Завдяки тому, що її тіло захоплене паразитом, ГГ впадає в шок і отримує майже смертельний удар від ворога. Щоб врятувати його, симбіонт модифікує усе тіло і розум ГГ, завдяки чому він із хікко-ботана перетворюється на рятівника слабких.

Далі ми отримуємо смерті близьких, знайдення друзів и весь стандартній аніме-контент. Але все оформлене в реалістичних тонах, які, взагалі, являются особливістю сейненів. Серіал отримує тверду п'ятірку редакції за драму, сюжет та навіть спецефекти.




Другий екземпляр нашого огляду - Ajin. Відносно новий аниме-серіал про новий вид безсмертних людей, де, знову ж, ГГ постає звичайним школярем, що випадково попав у автокатастрофу та виявився безсмертним. Далі починається його боротьба з владою та чудово відтвореними терористами, що майстерно виконують теракти у стилі Code Geass (але трошки більш реалістичні, якщо не зважати на особливості воскресіння).
Знову ми бачимо метаморфози головного героя впродовж сюжету та пошук сторони, яку він має прийняти. Тут починається друга особливість сейненів: ніхто не має чітко вираженої сторони. Терористі вбивають мирних жителів, але вони роблять це заради своєї свободи. Уряд катує героїв, але тому що вони представляють загрозу. Головний герой то ворогує с урядом, то працює разом з ними. І ще безліч історій "маленьких людей".




Last but not least: Tokyo Ghoul. Сейнен-драма, що пишеться та знімається до сих пір, і з нез'ясованих причин стала улюбленцем 14-річних дівчат. Мабуть, завдяки нарядам героїв та декількома екземплярам субкультур серед них.

Тут ми бачимо історію хлопчика, що отримав пересаджені органі монстра (ґуля, що харчується людиною) та отримав його здібності і проблеми -- наприклад, нездатність вживати звичайну людську їжу. Герой намагається жити водночас у світі людей та у світі ґулів, та не може обрати, де йому буде краще. Знову ми бачимо проблеми вибору: працівники уряду та CCG (загін боротьби с ґулями) хочуть спокою для людей, ґулі хочуть жити спокійно, и ніхто не може зробити крок, що примирить їх між собою.

Немає коментарів:

Дописати коментар