вівторок, 1 січня 2019 р.

Привіт 2019, а також аніме в 2018 та рік Японії

соус

Привіт! Це Оокамі! Вітаю з Новим Роком!

Для більшості хто побачить це буде важко пригадати як вони сюди потрапили, але майже 4 роки тому, виключно з примхи, на MaL з'явилася сторінка клубу #67619 під назвою kHaniken, приблизно 30 користувачів натиснули кнопку приєднатися, і більше половини з нас досить залишається активними на MaL! За цей було переглянуто купа аніме, створено блог з твіттером, мало не втрачено MaL та відвідано кілька івентів. До речі про івенти!

Приблизно рік тому мені трапилося відвідати виставку "Уявний путівник. Японія" в Мистецькому Арсеналі в Києві. Враження - тільки приємні, хоча маю визнати що вже бачив частину експонатів.


Подія відбувалася в рамках "Року Японії в Україні", до якої також було знято милий короткий метр "Дякую", котрий трохи заховали навіть в англомовній версії.


Говорячи про 2018 важко не згадати про аніме - хоча рік почався досить бадьоро кількість вартих уваги аніме швидко впала майже до нуля, загалом хочеться рекомендувати вражаюче кайфовий та нині легендарний слайс Yuru Camp, приємну драму Violet Evergarden, ромком про дорослих отаку Wotaku ni Koi wa Muzukashii, обидва сезони пошуків золота айну Golden Kamuy, просвітнє аніме про життя клітин Hataraku Saibou, комедію Chio-chan no Tsuugakuro та багато інших, зокрема продовження Fairy Tail, JoJo, Dagashi Kashi, Shokugeki no Souma, Shingeki no Kyojin, Overlord, несправедливо пропущеної раніше комедії Saiki Kusuo no Ψ-nan й звісно ж Free! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Оригінальний розмір тут

В якийсь момент я навіть серйозно підсів на мангу та ранобе, взявшись дочитувати Spice and Wolf (повністю доступно у вигляді манги, новела досі виходить), Overlord на 2 арки вперед та окрім різноманітного фентезі знайшов таку чудову річ як Hatarakanai Futari - позитивну мангу короткого формату, котру дуже рекомендую.

Хоча Японія ще порадує нас новими відкриттями і продовженнями ситуація з відсутністю достатньої кількості аніме онгоїнгів не може не хвилювати, бо проблеми у виробництві та фінансуванні як ніколи загрожують індустрії (одразу пригадується сумнозвісна адаптація Ore ga Suki nano wa Imouto dakedo Imouto ja Nai, аніматори якої мали проблеми з зарплатами). Чи складуть їм конкуренцію українські аніматори? Можливо, але доведеться почекати ∠( ᐛ 」∠)_

В цьому році бажаю всім рухатися вперед, влаштувати особисте життя, завжди знаходити час для близьких і завжди мати контент, який розважає та надихає ଘ(੭ˊ꒳ˋ)੭✧

А поки ви відволікнулися на святкові приємності я пішов ховатися від зауважень за нерегулярні публікації та з'єднання кількох статей в одну ~(=^・ω・^)

Зовсім забув - новорічна нитка на MaL тут ^^

Немає коментарів:

Дописати коментар